Теорія та методика фізичного виховання - Андрес, А. С. (Physical Education Theory and Methodology, 2007)
Порівнюється ефективність програм диференційованої фізичної підготовки багатоборців військово–спортивного комплексу з акцентованим розвитком провідних або відстаючих, щодо модельних для кожного спортсмена, фізичних якостей на підставі аналізу динаміки показників спеціальної фізичної підготовленості багатоборців військово-спортивного комплексу впродовж підготовчого періоду. Доведено, що у підготовчому періоді більш виражені позитивні зміни відбулися у спортсменів, які диференційовано розвивали провідні, щодо модельних для кожного спортсмена, фізичні якості.