Інформатизація вищої фізкультурної освіти - Клопов, Р. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2007)
У статті розглянуті тенденції інформатизації суспільства в цілому і освіти зокрема як найважливішої складової суспільства. Розкриті напрями інформатизації освіти, використання дистанційної форми навчання як найперспективнішої для реалізації навчання впродовж всього життя. Обґрунтовується необхідність впровадження дистанційної форми навчання для професійної підготовки фахівців з фізичного виховання і спорту у вищих навчальних закладах. Представлена концепція впровадження дистанційної освіти у професійну підготовку фахівців з фізичного виховання та спорту у вищих навчальних закладах.