Ефективність застосування природних засобів відновлення для поліпшення регуляції адаптивних процесів організму - Слюсарев, В. Ф.; Козіна, Ж. Л. (Physical Education Theory and Methodology, 2007)
В статті наведені результати дослідження ролі впливу природних методів відновлення працездатності спортсменів-баскетболістів на адаптивні системи організму, особливості функціонування яких визначалися за показниками серцевого ритму та концентрацією кортизолу та інсуліну в крові. Виявлена модулятивна роль природних методів відновлення