Методика підготовки спортсменів-баскетболістів у гуманітарних вузах - Воробйова, В. О. (Physical Education Theory and Methodology, 2007)
У статті наводяться результати досліджень, які вказують на необхідність єдності розумової і фізичної праці. Наводиться паралель зі способом життя сучасних студентів, у тому числі — і гуманітарних вузів. Описується методика побудови навчально-тренувального процесу із баскетболу для студентів гуманітарних вузів, заснована на активізації свідомих аспектів при навчанні техніко-тактичним діям, розвитку специфічних почуттів баскетболістів і розвитку спеціальної витривалості.