Факторна структура психофізіологічного стану спортсменів високої кваліфікації ігрових видів спорту - Кулініч, І. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2006)
Вивчали особливості індивідуально-типологічних властивостей вищої нервової діяльності, сенсомоторних функцій і стану основних психічних функцій: сприйняття, уваги, мислення, пам’яті у спортсменів. Визначені найбільш інформативні показники психофізіологічного стану спортсменів високої кваліфікації.