Концептуальні основи удосконалення програм з фізичного виховання для загальноосвітніх шкіл - Васьков, Ю. В. (Physical Education Theory and Methodology, 2006)
У статті встановлено, що формування компетентності учнів в області «Здоров’я і фізична культура» повинне носити безперервний характер протягом 11 років. Якість забезпечення цього процесу залежить від належного наукового, програмно-методичного забезпечення фізичного виховання школярів, а також розробки комп’ютерних технологій моделювання індивідуальних програм фізичного розвитку